DanCalancea

10 LUCRURI CARE TE POT FACE UN ANTRENOR MAI BUN

CU CHRIS KUSNERICK

1.FOLOSESTE UN COMPUTER

Computerul este maret. In urma cu patru ani nici nu gandeam ca voi folosi unul pentru antrenorat ,dar acum nu pot trai fara el. Computerul ma face un antrenor mai bun pentru ca datorita lui sunt mult mai organizat. Pot face programe de antrenamente,scrisori,planuri,etc. Cateva programe software pot face din computer un prieten adevarat.

2.INTALNIRI CU PARINTII

Intalnirile din presezon cu parintii sunt obligatorii. Este un moment important de a interactiona cu parintii si acestia vor aprecia efortul tau. Prezinta filosofia ta asupra antrenamentelor ,asupra jucatorilor ,etc.De asemenea ,da o sansa parintilor de a pune intrebari si de a cunoaste staff-ul.In ultimele sezoane am avut intalnirile in seara de dinainte de startul sezonului. Dupa discutii am invitat parintii si jucatorii de la toate grupele la un desert, cafea, etc. Fiecare adult am platit pentru fiecare jucator o anumita suma pentru a acoperi costurile.Considerand cat de multe lucruri face fiecare parinte pentru copilul sau in intreg sezonul suma este infima.

3.PARTICIPA LA JOCURILE ALTOR ECHIPE

Pentru a construi o echipa unita jucatorii tai trebuie sa se antreneze impreuna intr-o buna atmosfera.Jucatorii trebuie sa aiba oportunitatea sa invete ceea ce vad la meciurile echipelor mari.Nu am intalnit inca un antrenor care sa nu te lase sa vizionezi antrenamentele lui.Multi antrenori i-ti vor oferi ``bilete gratis`` si astfel vei putea dezvolta jocul tau.Tot timpul incearca sa creezi relatii bune intre jucatori pentru a fi o echipa unita.Incearca sa observi si sa inveti multe despre jucatorii tai.

4.MUNCESTE INTR-UN BASKETBALL CAMP

Muncesc pe perioada verii intr-un camp sau chiar doua,pe langa antrenamentele mele.Am sansa sa cunosc alti antrenori si sa invat cum gandesc ei anumite lucruri.O multime din cele mai bune idei ale mele au venit de la alti antrenori pe care i-am intalnit.Pot pune intrebari dupa intrbari despre orice moment al jocului .De asemenea este o buna metoda de a stabili noi conexiuni.Incearca sa cunosti cat de multi antrenori poti.

5.DA IN FIECARE ZI JUCATORILOR PLANUL DE ANTRENAMENT

Am inceput sa fac acest lucru cu ceva ani in urma si acum nu as putea proceda altfel.In fiecare zi pe parcursul intregului sezon afisez planul de antrenament in clasa mea.Jucatorii se opresc pe parcursul intregii zile si studiaza planul.Este o modalitate teribila de a comunica cu jucatorii.In acest mod las jucatorii sa stie ce vor realiza in antrenament si le dau mai multa responsabilitate.

6.CREEAZA UN MARE FOND DE JUCATORI

Foloseste-te de fostii jucatori pentru a crea distractie.Fiecare antrenor doreste sa aiba suport de la fostii jucatori si este un bun mod de a-ti atrage tinerii jucatori.

7.ORGANIZEAZA PETRECEREA DE CRACIUN

Am facut acest lucru in fiecare an cat am fost antrenor.Ca o echipa facem schimb de nume cu 5 pana la 10 dolari.Este un alt mod excelent de a te apropia de jucatori si de familiile acestora.

8.PARTICIPA SI LA ANTRENAMENTELE DE LA ALTE CATEGORII

La scoala noastra juniorii incep sezonul la inceputul lunii octombrie.Eu am oportunitatea sa particip si la antrenamentele de la alte categorii de varsta mai mici.Astfel am sansa sa interactionez cu jucatori mai tineri care la un moment dat vor juca pentru echipa condusa de mine.Este ,de asemenea,un mod de evaluare a cunostintelor tinerilor jucatori si de a observa daca acestia au invatat corect elementele fundamentale.

9.EVALUARE INDIVIDUALA -PRIMAVARA

Aceasta ar trebui facuta de catre toti antrenorii,necontand sportul in care activeaza.Jucatorii au nevoie sa stie unde se situeaza. Ei trebuie sa-si cunoasca slabiciunile si modul in care trebuie sa munceasca pentru a le imbunatati.Cu intregul staff evaluam jucatorii primavara.Fiecare jucator are o evaluare pe care o primeste in scris si cu fiecare in parte exista o intalnire de 15-30 minute.

10.MUNCA GREA

Sa recunoastem,nimic nu bate munca din greu.Ca antrenor trebuie sa fi dispus sa muncesti mult mai din greu decat ceilalti antrenori.Modeleaza necesarul de timp in special pentru familie ,dar nu renunta niciodata la munca din greu.Tot timpul spunem jucatorilor ca oricine poate juca bine doar daca munceste din greu.Un program bun de baschet poate fi dezvoltat de antrenori daca muncesc din greu cat se poate de mult.

© 2012 - 2021 Dan Calancea | Un proiect MediaMind